


Kasvis-rendang – maailman parhaaksi kutsutun lihapadan herkkuserkku syntyy munakoisosta ja kesäkurpitsasta
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Indonesialaista pataruokaa rendangia on tituleerattu jopa maailman parhaaksi ruoaksi. Perinteisesti pata tehdään naudanlihasta, mutta tällä kertaa curryssa loistavat kasvikset. Nappaa mainio resepti!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 (500 g)
munakoisoa
2
kesäkurpitsaa
1
punasipuli
5
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
4 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 tl
korianteria
1 tl
kurkumaa
1
kanelitanko
¼ tl
kardemummaa
1 rkl
sitruunaruohotahnaa (esim. Spice Up)
2 tl
tamarinditahnaa (esim. Spice Up)
1 prk (400 ml)
kookosmaitoa
4 dl
vahvaa kasvislientä
1 ps (65 g)
pinaattia
Lisäksi
1 rku
korianteria
200 g
cashewpähkinöitä
3
limeä
Kasvis-rendang – ohje:
- Kuutioi munakoisot ja kesäkurpitsat. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chilit, poista kannat ja siemenet ja hienonna chilit.
- Kuumenna 2 rkl öljyä isossa padassa. Ruskista munakoisot ja kesäkurpitsat erissä ja siirrä sivuun odottamaan.
- Lisää pannulle loput öljystä (2 rkl) ja kuumenna. Lisää sipulit, valkosipulit, chilit ja inkivääri. Kuullota, kunnes ne pehmenevät hieman.
- Lisää kuivat mausteet ja paista vielä muutama minuutti. Siirrä munakoisot ja kesäkurpitsat pataan ja kääntele mausteissa.
- Sekoita joukkoon sitruunaruoho- ja tamarinditahna. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Hauduta puoli tuntia. Lisää pinaatit loppuvaiheessa haudutusta.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lohko limet. Viimeistele pata korianterilla. Tarjoa kasvis-rendang riisin, pähkinöiden ja limelohkojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat